1. Basis informatie 2. Contactinfo 3. Afronden

Snel prijzen nodig?

Met onze tijdsbesparende tool kunt u binnen 24 uur een offerte aanvragen en ontvangen.

Home Blog DKR Refrigerations #solid-edge #hvac

Efficiëntie en tijdswinst bij DKR

DKR Refrigerations is bekend als leverancier voor koeltechnische installaties in zowel industriële als commerciële sectoren. Medezaakvoerder Maxime Kerckhove deelt graag zijn ervaring met ADOPT id PLM en in het bijzonder de software van Solid Edge Modular Plant Design.

DKR Refrigerations uit Harelbeke bestaat intussen meer dan 50 jaar. Ze bouwen kleinere koelinstallaties voor de detailhandel maar ook grote diepvriesopslagen voor industrieën. DKR werkte in het verleden vaak samen met ingenieursbureaus voor het uittekenen van hun installaties. Het was via die bureaus dat ze de tip kregen om Solid Edge in te zetten als softwarepakket om zelf aan de slag te kunnen.

Solid Edge Modular Plant Design (ook gekend als de add-on Smap3D) is de ideale software oplossing voor de piping industrie. De software wordt internationaal toegepast voor 2D en 3D plant-en pipeline planning. De software is beschikbaar in de basismodules P & ID voor de proces engineering, 3D Piping voor de piping en Isometrisch voor de pijplijn productie. Om een consistent en efficiënt proces te voorzien, kan er data uitgewisseld worden met 3D scanners, PDM, ERP en simulatie software.
 

“Door te kiezen voor Smap3D, zijn we er zeker van dat we de perfecte beslissing hebben genomen. De adaptieve Smap3D Plant Design oplossing was verrassend snel geïntegreerd in het bestaande software landschap van DKR (ERP en CAD)." 

Maxime Kerckhove

“Met de introductie van Modular Plant Design zijn we in staat om meer projecten in kortere tijd af te ronden en ook onze workflow is aanzienlijk verbeterd. De vele mogelijkheden voor integratie, automatisering en het elimenteren van interfaces betekent dat we veel sneller en nauwkeuriger kunnen werken”, vertelt Maxime ons. “Je krijgt bij elk project een complete Bill Of Materials. Tot op het laatste T-stuk weet de projectleider precies wat hij moet bestellen. Bovendien is de foutenmarge bij het lassen veel kleiner dankzij de gedetailleerde isometrische tekeningen. Ook de PED- en CE-keuringen verlopen vlot en correct dankzij Smap3D. Op elk vlak werken we efficiënter dankzij Solid Edge“, besluit Maxime.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×