1. Basis informatie 2. Contactinfo 3. Afronden

Snel prijzen nodig?

Met onze tijdsbesparende tool kunt u binnen 24 uur een offerte aanvragen en ontvangen.

Home Blog Thule #solid-edge #consumer-products

Vereenvoudigen met Solid Edge

Thule, de Zweedse multinational maakt al meer dan 75 jaar oplossingen om een avontuurlijk leven te vereenvoudigen, of hoe hun baseline “Bring your life” het zo mooi zegt. Wij praatten met Erik De Maeyer, de product development manager van Thule RV: het Belgisch filiaal in Menen.


 

Thule is vooral bekend om zijn dakkoffers en fietsendragers, maar in het Belgische filiaal zijn ze gespecialiseerd in luifels, fietsendragers, tenten en opstaptredes voor caravans en mobilhomes. Elk product wordt ontwikkeld in België door het in-house team van ontwerpers. Het overgrote deel van het aanbod wordt geproduceerd in Menen, de rest in Polen. 

Erik De Maeyer is verantwoordelijk voor het ontwikkelingsteam. Thule is één van onze klanten die er sinds dag 1 bij is. “Onze tekenaars zijn Solid Edge heel genegen”, begint Erik. “De intuïtieve interface en de geïntegreerde Keyshot Rendering maakt het voor de tekenaars heel aangenaam werken. Niet alleen de software op zich maar ook de kwaliteit van de support. We gebruiken de software al heel lang maar nog steeds zijn er functionaliteiten die we niet kennen. Dat we op die momenten kunnen rekenen op ADOPT id PLM, stelt ons heel gerust.“

"We gebruiken de software al heel lang maar nog steeds zijn er functionaliteiten die we niet kennen. Dat we op die momenten kunnen rekenen op ADOPT id PLM, stelt ons heel gerust.“

Erik De Maeyer

De doorstroom van een nieuw product is best wel intensief en lang. Op gemiddeld anderhalf jaar wordt een product op de markt gebracht. Alles wordt uiteraard eerst in 3D uitgetekend met volledige assemblies per product. “Er wordt bij ons heel wat 3D-geprint. Zo kunnen we de fouten al in een heel vroeg stadium corrigeren. De integratie van Solid Edge op de 3D-printer maakt het extra gemakkelijk om zaken te printen. Dankzij GrabCAD hoeven we het bestand niet om te zetten naar een STEP file. Het 3D-printen is niet meer weg te denken bij ons. Ik merk een duidelijke verschuiving in het ontwerpproces. Waar we vroeger de tekentafel gebruikten, zorgt 3D-printing voor een serieuze versnelling in het proces.”

Thule gaat de uitdaging aan om zo veel mogelijk standaardproducten op de markt te brengen. Zodanig dat het product past op elk voertuig en type. Een apart team, het “adapter team”, houdt zich continu bezig met het optimaliseren van de aansluiting op het voertuig. Dankzij een 3D-scanner kunnen we ook snel de juiste gegevens van het voertuig gaan inlezen in Solid Edge. 

“We zitten hier niet stil bij Thule. De opkomst van elektrische wagens zorgt er bijvoorbeeld voor dat het gewicht, de compactheid en de aerodynamica van onze producten nog belangrijker wordt dan ooit tevoren. Ook op geografisch vlak zijn we sterk aan het uitbreiden. De Amerikaanse markt is intussen geen onbekend terrein meer voor ons.”, besluit Erik De Maeyer.
 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×