1. Basis informatie 2. Contactinfo 3. Afronden

Snel prijzen nodig?

Met onze tijdsbesparende tool kunt u binnen 24 uur een offerte aanvragen en ontvangen.

Home Blog CEE #solid-edge #hvac #nx-cad

Vooruitstrevende technologie en baanbrekende oplossingen

CEE, Energy Payback Projects, een sterk groeiende onderneming in Morkhoven bij Herentals. Kristof en zijn team optimaliseren dagelijks productieprocessen op vlak van zuinigheid en economische rendabiliteit.

CEE Engineering optimaliseert warmte-en koudestromen in voornamelijk energieverslindende sectoren zoals de productie van heel wat bulkproducten (koffie, granen ed.) maar evengoed bouwmaterialen en de farmaceutische industrie. Met hun afdeling Machinebouw (CEE-Construction) maken ze ook nieuwe installaties voor die markt, helemaal op maat. De installatie wordt volledig ontworpen passend op de fabriek van de klant. Tot op vandaag zijn ze vooral actief in Vlaanderen maar CEE breidt stilaan uit naar het buitenland. 

Het team ingenieurs bij CEE zijn trouwe Solid Edge users. “Sinds mijn opleiding in Leuven ben ik vertrouwd met Solid Edge dus de keuze was snel gemaakt. Dankzij de integratie met Siemens NX kunnen we heel efficiënt onze projecten uittekenen.” De eerste stap van het proces is het opmeten van de bestaande locatie. De volledige piping van de fabriek wordt in beeld gebracht met een 3D-scanner vanuit verschillende posities. Alles wordt geregistreerd in een puntenwolk en wordt nadien via een bop-file geëxporteerd naar NX. Van daaruit kunnen ze heel precies de bestaande situatie 3D zien en opmeten om vervolgens de nieuwe installatie te ontwerpen. Tijdens het design van de installatie in Solid Edge kunnen we real-time ons model updaten en aftoetsen met de 3D scan in NX.

“Dankzij het gebruik van de software van ADOPT id PLM hebben we een heel groot concurrentievoordeel."

Kristof Cambre

“Dankzij Solid Edge, NX en het 3D-scannen kunnen we nu veel efficiënter werken. Waar we vroeger soms in één week met een vouwmeter alles in kaart brachten, scannen we nu alles vlot in op één dag. Qua tijdsefficiëntie kan dit wel tellen, maar ook de nauwkeurigheid ligt veel hoger.” Bij CEE wordt het ganse project tot de laatste bout in 3D uitgetekend. Zo komen we niet meer tot verrassingen te staan wanneer we de installatie bouwen bij de klant. “We bouwen elke installatie twee keer: één keer virtueel en één keer fysiek. Op die manier worden fouten tot een minimum herleid.” Dankzij de koppeling met hun ERP-pakket boeken ze ook grote vooruitgang in het magazijn. Elk onderdeel heeft zijn uniek nummer die gelinkt is aan het specifieke project. Zo vindt de orderpicker snel de juiste onderdelen.

“Dankzij het gebruik van de software van ADOPT id PLM hebben we een heel groot concurrentievoordeel. We winnen snel het vertrouwen bij de potentiële klant door onze efficiënte en professionele manier van werken. Een goede integratie van de software in dat proces is cruciaal.” CEE is een onderneming met ambitieuze plannen. Zo verhuizen ze eind dit jaar nog naar hun nieuwe locatie in Geel. We zullen nog van hen horen, dat staat vast. Succes!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×