1. Basis informatie 2. Contactinfo 3. Afronden

Snel prijzen nodig?

Met onze tijdsbesparende tool kunt u binnen 24 uur een offerte aanvragen en ontvangen.

Home Blog Kreon #solid-edge #consumer-products

Architecturale verlichting en metalen plafondsystemen

Kreon is een internationale onderneming, gevestigd in België, die architecturale verlichting en metalen plafondsystemen ontwerpt en produceert. Kreon belichaamt de taal van de vormgeving in hedendaagse architectuur, een architectuur gebaseerd op rechte hoeken en lijnen.

Het is deze sobere architectuur die aan de basis ligt van het pure en tijdloze karakter van hun verlichting. We hebben de eer om met Inge Heeren en Tine Maesen in gesprek te gaan, beiden zijn ze al 15 jaar product developers bij Kreon.

Waar mogelijk, gebruikt Kreon zuivere driedimensionale architectonische vormen, het benadrukken van het essentiële en het structurele minimum. De collectie omvat een reeks downlights, uplights en sidelights die harmonieus opgaan in plafonds, vloeren en muren. Typische toepassingen zijn woon-, horeca-, winkel-, etalage- en kantoorinterieurs. Kreon heeft verschillende vestigingen en productiesites in België, Turkije, Bulgarije, New York en Duitsland. In de Belgische R&D afdeling werken 9 product developers en hun art director. 
 

"We krijgen altijd heel snel antwoord en dat geeft een gerust gevoel."

Inge Heeren, Manager of product development Kreon

Bij het ontwerpen van een nieuw product wordt er telkens een vast proces gevolgd bij Kreon. Er wordt gestart vanuit een idee die aangebracht wordt vanuit de klant, een onderzoek van de art director of de opkomst van een nieuwe technologie. Het idee wordt daarna uitgewerkt tot een concept. In deze fase wordt de software Solid Edge al ingezet. Na een eerste validatie hiervan worden er gedetailleerde tekeningen gemaakt, BOMs (stuklijsten) en manuals. Er wordt een prototype gemaakt van het hele toestel en het ondergaat daarna nog een verificatieproces. Na de geslaagde verificatie gaat het product, na gemiddeld 2 jaar, in productie. “Vroeger kwam de art director met een idee en tekenden we dat idee verder uit maar vaak zonder veel richting. Nu is onze werkwijze heel gestructureerd waardoor ideeën eerst gefilterd worden en we vaak in de conceptfase al de haalbaarheid van het product kunnen inschatten. Met een schets op papier lukt dat niet.” 

Kreon gebruikt reeds 15 jaar Solid Edge voor het ontwerpen van hun toestellen. Daarna worden de 3D modellen en 2D tekeningen doorgestuurd naar de productie die op hun beurt via QuadriSpace (nu ook gekend als Solid Edge Technical Publications) gedetailleerde werkinstructies ontvangen. Ze ontvangen een PDF, met daarin een interactief 3D ontwerp en een storyboard om door de verschillende assemblage stappen te gaan. 

Wanneer een nieuw teamlid aan de slag gaat bij Kreon dan hebben ze na enkele dagen de software al onder de knie. “We doen af en toe beroep op de support van ADOPT id en volgen ook opleiding bij de integratie van een nieuwe feature. We krijgen altijd heel snel antwoord en dat geeft een gerust gevoel. Solid Edge, dat pak je ons niet meer af. We zijn het al zo gewend om met Solid Edge te werken, dat het zo logisch is om mee te werken.”

https://www.kreon.com/

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×