1. Basis informatie 2. Contactinfo 3. Afronden

Snel prijzen nodig?

Met onze tijdsbesparende tool kunt u binnen 24 uur een offerte aanvragen en ontvangen.

Home Blog KUKA #solid-edge #machinebouw-en-automatisering

Automatisering aan een razendsnel tempo

In het Limburgse Houthalen is één van de zusterbedrijven gelegen van KUKA. KUKA bouwt klantspecifieke projecten in de ganse Benelux. Lees in deze casestudie alles over hun ervaring met Solid Edge.

De vraag naar robotica neemt wereldwijd toe. Dankzij de intelligente software van Solid Edge kunnen ze snel reageren op de veranderingen en vraag op de markt. KUKA Benelux gebruikt al 15 jaar Solid Edge om hun robotgrijpers te ontwikkelen. De simulatietool in de software zorgt ervoor dat ze al heel wat fouten kunnen tackelen in de ontwerpfase. Dat bespaart hen heel wat tijd en geld. Na maandenlang testen in huis wordt de robot geleverd bij de klant, kant-en-klaar. “We voelen ook hier onze voorsprong bij de concurrentie. We zijn pionier in robotica en dankzij onze jarenlange expertise en sterke software blinken we nog steeds uit in onze sector.” 

Niet alleen de tekenaars gebruiken Solid Edge maar ook in het atelier wordt de software ingezet. In het atelier wordt de gratis versie ingeschakeld: wanneer je geen betalende licentie hebt, kan je toch gebruikmaken van de 2D-versie en ook de 3D-viewer. Ook STEP-files kunnen worden geopend en bekeken in deze gratis versie. Zo kan de data gemakkelijk worden doorgegeven en krijgt het atelier ineens de juiste informatie

"We have progressed enormously since the cooperation with ADOPT id PLM. We get a lot of support and even with new features we always get the right support."

Jan Jansen

Sinds 2012 is ADOPT id PLM hun trouwe partner voor Solid Edge. “We zijn er enorm op vooruitgegaan sinds de samenwerking met ADOPT id PLM. We krijgen heel wat ondersteuning en ook bij nieuwe features krijgen we steeds de juiste support. Bij grote updates van de software gaan we zelf met het ganse team op opleiding bij ADOPT id PLM”. De support vindt Jan een belangrijk aspect. “Als we op een bepaald moment vastzitten, dan bellen we naar ADOPT id PLM. Meestal wordt onze vraag snel opgelost en kunnen we onmiddellijk verder. Dat bespaart ons heel wat tijd en het stelt ons ook gerust dat we op hen kunnen rekenen.” 

Meer info over het Solid Edge portfolio vindt u op de onderstaande pagina:

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×